Międzynarodowy Turniej Piłki Nożnej
Osób Niepełnosprawnych

W dniach od 20-22 maj 2009 roku drużyna z DPS w Białce Tatrzańskiej  brała udział w Turnieju kwalifikacyjnym Międzynarodowej Ligi Piłki Nożnej Seni Cup Osób Niepełnosprawnych. Walczyli w grupie B i za zajęcie I miejsca zakwalifikowali się do finału, który odbył się w Toruniu.

Dla chłopców było to wielkie zwycięstwo i radość. Drużyna to: Grzegorz, Radek, Adrian, Tomek, Andrzej, Darek, Łukasz i trener Pan Krzysztof. Były to dni nie tylko sportowych zmagań, ale także czasem zabaw, konkursów i występów.
1 lipca 2009 r. w toruńskiej fosie zamkowej rozpoczął się Finał Międzynarodowej Ligi Piłki Nożnej Osób Niepełnosprawnych SENI Cup 2009.Z Rynku Staromiejskiego w stronę fosy wyruszyło 30 drużyn - zawodników Międzynarodowej Ligi Piłki Nożnej Osób Niepełnosprawnych SENI Cup z Polski, Rosji, Ukrainy, Litwy, Łotwy, Słowacji, Czech. 2 i 3 lipca zawodnicy Ligi Piłki Nożnej Osób Niepełnosprawnych SENI Cup 2009. rozegrali mecze na Stadionie MOSiR przy ul. Bema.

Drużyna z Białki Tatrzańskiej wywalczyła trzecie miejsce w grupie "C".