Udział chłopców z DPS w Białce Tatrzańskiej w rozgrywkach eliminacyjnych Międzynarodowego Turnieju Piłki Nożnej dla Niepełnosprawnych w Czarnej stał się tradycją.

Drużyna z Białki Tatrzańskiej uczestniczy w rozgrywkach dzięki wsparciu finansowemu Fundacji im. Matki Małgorzaty Szewczyk.

W dniach 8-10 czerwca 2011 r. drużyna mieszkańców Domu Pomocy Społecznej dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnych w Białce Tatrzańskiej wzięła udział w turnieju kwalifikacyjnym Międzynarodowej Ligi Piłki Nożnej Osób Niepełnosprawnych SENI Cup 2011, który odbył się w Czarnej k/Dębicy.
Nasi piłkarze dzięki swoim umiejętnościom zakwalifikowali się do grupy A i ambitnie wywalczyli trzecie miejsce w grupie.
Ten sukces udało się osiągnać dzięki intensywnym i regularnym treningom pod baczym okiem Pana Krzysztofa Kowalskiego,  rehabilitanta i zarazem cierpliwego trenera.
Chłopcy marzą o zajęciu I miejsca w Grupie A, zatem mają motywację do dalszego wysiłku, pokonywania trudów i barier związanych z niepełnosprawnością.

Drużyna piłkarska „ŚWARNI” chłopców z Domu Pomocy Społecznej dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnych Intelektualnie w Białce Tatrzańskiej zrealizowała, po raz kolejny swoje marzenia związane z udziałem w Międzynarodowym Turnieju Piłki Nożnej Osób Niepełnosprawnych w Czarnej w dniach 13-15.06.2012r. – dzięki przekazanym funduszom. Udział w rozgrywkach eliminacyjnych w Czarnej był ogromnym wyzwaniem. Dostarczył wiele emocji był doskonałą okazją do spotkań z lokalną społecznością i członkami innych drużyn.

/patrz galeria/

W rozgrywkach Turnieju Piłki Nożnej w Czarnej - zdobycie trzeciego miejsca w grupie A to efekt całorocznych, regulrnych ćwiczeń na boisku sukcesywnie unowocześnianego. Należy zaznaczyć, że Chłopcy ćwiczyli w strojach iście sportowych, co ich inspirowało do wysiłku i podniosło jakość końcowego wyniku. Nie można pominąć wysiłku Pana Krzysztofa Kowalskiego - rehabilitanta i trenera Chłopców. Rok 2013

/patrz galeria/

Fundacja pokryła koszty pobytu na rozgrywkach. Chłopcy mogli spotkać się z innymi drużynami, powalczyć o piłkę na boisku, podtrzymać znajomość z innymi sportowcami, spędzić wesoło wieczory rekreacyjne. galeria z  2014 r

2015 r. /patrz galeria/

W 2016 r. Drużyna z Białki Tatrzańskiej przeszła do dalszych rozgrywek i uczestniczyła w rogrywkach w Toruniu.

Czarna  /patrz galeria/

Toruń  /patrz galeria/