Udział chłopców z DPS w Białce Tatrzańskiej w rozgrywkach eliminacyjnych Międzynarodowego Turnieju Piłki Nożnej dla Niepełnosprawnych w Czarnej koło Dębicy stał się tradycją.

Drużyna z Białki Tatrzańskiej uczestniczy w rozgrywkach dzięki wsparciu finansowemu Fundacji im. Matki Małgorzaty Szewczyk.

5-6.06.2008 r. - Udział chłopców w turnieju był okazją do rywalizacji sportowej, ciekawych spotkań i zawarcia nowych znajomości. Zacieśniły się kontakty z niektórymi zespołami. Wiele radości dostarczyły chłopcom konkurencje sprawnościowe. Chłopcy odznaczeni medalami oraz wyróżnieniem za najaktywniejsze kibicowanie dumnie wracali do domu. Uzyskane medale stały się mobilizacją do intensywnych treningów. /patrz galeria/

W dniach od 20-22 maj 2009 roku drużyna z DPS w Białce Tatrzańskiej  walczyla w grupie B i za zajęcie I miejsca zakwalifikowali się do finału, który odbył się w Toruniu.

Dla chłopców było to wielkie zwycięstwo i radość. Drużyna to: Grzegorz, Radek, Adrian, Tomek, Andrzej, Darek, Łukasz i trener Pan Krzysztof. Były to dni nie tylko sportowych zmagań, ale także czasem zabaw, konkursów i występów.
1 lipca 2009 r. w toruńskiej fosie zamkowej rozpoczął się Finał Międzynarodowej Ligi Piłki Nożnej Osób Niepełnosprawnych SENI Cup 2009.Z Rynku Staromiejskiego w stronę fosy wyruszyło 30 drużyn - zawodników Międzynarodowej Ligi Piłki Nożnej Osób Niepełnosprawnych SENI Cup z Polski, Rosji, Ukrainy, Litwy, Łotwy, Słowacji, Czech. 2 i 3 lipca zawodnicy Ligi Piłki Nożnej Osób Niepełnosprawnych SENI Cup 2009. rozegrali mecze na Stadionie MOSiR przy ul. Bema.
Drużyna z Białki Tatrzańskiej wywalczyła w Toruniu trzecie miejsce w grupie "C". /patrz galeria/

W dniach 8-10 czerwca 2011 r. drużyna mieszkańców Domu Pomocy Społecznej dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnych w Białce Tatrzańskiej wzięła udział w turnieju kwalifikacyjnym Międzynarodowej Ligi Piłki Nożnej Osób Niepełnosprawnych SENI Cup 2011, który odbył się w Czarnej.
Nasi piłkarze dzięki swoim umiejętnościom zakwalifikowali się do grupy A i ambitnie wywalczyli trzecie miejsce w grupie.
Ten sukces udało się osiągnać dzięki intensywnym i regularnym treningom pod baczym okiem Pana Krzysztofa Kowalskiego,  rehabilitanta i zarazem cierpliwego trenera.
Chłopcy marzą o zajęciu I miejsca w Grupie A, zatem mają motywację do dalszego wysiłku, pokonywania trudów i barier związanych z niepełnosprawnością.

Drużyna piłkarska „ŚWARNI” chłopców z Domu Pomocy Społecznej dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnych Intelektualnie w Białce Tatrzańskiej zrealizowała, po raz kolejny swoje marzenia związane z udziałem w Międzynarodowym Turnieju Piłki Nożnej Osób Niepełnosprawnych w Czarnej w dniach 13-15.06.2012r. – dzięki przekazanym funduszom. Udział w rozgrywkach eliminacyjnych w Czarnej był ogromnym wyzwaniem. Dostarczył wiele emocji był doskonałą okazją do spotkań z lokalną społecznością i członkami innych drużyn.

W rozgrywkach Turnieju Piłki Nożnej w Czarnej - zdobycie trzeciego miejsca w grupie A to efekt całorocznych, regulrnych ćwiczeń na boisku sukcesywnie unowocześnianego. Należy zaznaczyć, że Chłopcy ćwiczyli w strojach iście sportowych, co ich inspirowało do wysiłku i podniosło jakość końcowego wyniku. Nie można pominąć wysiłku Pana Krzysztofa Kowalskiego - rehabilitanta i trenera Chłopców. Rok 2013

/patrz galeria/

Fundacja pokryła koszty pobytu na rozgrywkach. Chłopcy mogli spotkać się z innymi drużynami, powalczyć o piłkę na boisku, podtrzymać znajomość z innymi sportowcami, spędzić wesoło wieczory rekreacyjne. galeria z  2014 r

/patrz galeria/

2015 r. /patrz galeria/

W 2016 r. Drużyna z Białki Tatrzańskiej przeszła do dalszych rozgrywek i uczestniczyła w rogrywkach w Toruniu.

Czarna  /patrz galeria/

Toruń  /patrz galeria/